Weekly challenge #5
Mπακλαβάς. Tinc una amiga molt helenòfila, la Laia. L'altre dia vaig rememorar una conversa que haviem tingut fa cosa d'exactament un any, quan em va comentar que havia fet una baklava per la Pasqua grega. A mi se'm va quedar allò al cap perquè no l'havia provada mai, i poc després vaig fer-la per primer cop quan un dia vaig tenir la sort de trobar pasta filo al super -és el que té ser de províncies. Aquesta setmana hi he pensat un altre cop i ja que el tema era anything Easter, perquè no? El resultat és una pasta magnífica i potent, a més és molt senzilla.
Baklava. I have this really helenophile friend, Laia. The other I recalled this conversation we had a year ago, she told me that she had just made a baklava for the Greek Easter. I kept thinking about it because I had never tried it, until one day I found philo dough in my local supermarket and made my first baklava. I made it again today because or weekly challenge was anything Easter, so, why not?
Paquet de pasta filo + 400 gr de nous + 1 tassa de mantega + canyella: baklava
1 tassa d'aigua + 1 tassa de sucre + vainilla + 1/2 tassa de mel: xarop
Triturem les nous i les barregem amb la canyella. Desfem la mantega i anem fent capes amb la pasta filo. La fiquem al forn unos 40 minuts a 170º. Imprescindible tallar-la abans de ficar-la dins. Mentre es fa, preparem al foc el xarop uns 20 minuts abans i l'aboquem per sobre encara calenta la baklava.
Calamity Alex
P.S. I ja que s'acosta Sant Jordi recomano qualsevol de Petros Márkaris si algú és esclau de la novel·la negra com jo.
si és que qui no ens digui dolces caurà directe a l'infern!
ResponEliminab.p.